کتاب گل کاری عمومی و خصوصی به قلم محمد باقر مشتاقیان (عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات آموزش جهاد کشاورزی اصفهان) و معصومه استکی (کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان) در 5 جلد نگاشته شده است. جلد سوم این مجموعه در خصوص گل های شاخه بریده و گل های پیازی می باشد که در 3 فصل به رشته تحریر درآمده است و توسط انتشارات تاک در سال 1395 به چاپ رسیده است.
کتاب شناسایی، کاشت و نگهداری چمن به قلم دکتر محمدرضا صالحی سلمی در 4 فصل تالیف و گردآوری شده است و در سال 1394 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد به چاپ رسیده است.
یکی از مسائل اصلی که سبب جایگزینی چمن با گیاهان پوششی گردیده، مسئله کم آبی است. برخی عقیده دارند گیاهان پوششی آب کمتری مصرف می کنند و بهتر است در فضای سبز از آنان استفاده کرد. ولی باید دانست که با مدیریت خوب در نگهداری چمن و از آن مهم تر با انتخاب گونه های مناسب می توان این مشکل را برطرف ساخت.
کتاب درختان و درختچه های زینتی (بازدانگان) به قلم همایون فرهمند، استادیار بخش علوم باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان در 9 فصل نگاشته شده است و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد به چاپ رسیده است.
هدف از نگارش این مجموعه، گردآوری اطلاعات پراکنده در مورد گروهی از گیاهان به نام بازدانگان است که کاربران بسیاری به آن نیاز دارند.
کتاب گلکاری به قلم مهندس اسماعیل پیش بین، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در 5 بخش به رشته تحریر درآمده است و توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
پیشگفتار نویسنده
ناگفته پیداست که صحبت از گل، این زیباترین زیبایی جهان سخنی بدیهی است و درباره توجه و علاقه فطری انسان به سبزه و گل هرچه بگویند و بسرایند، هنوز حق مطلب درباره شأن والای آن ادا نکرده اند.
نگارنده آرزو دارد در دنیایی که با مهارت های مخرب انسانی و محیطی شتابان به سوی آلودگی محیط و جنگ و ستیز و خاموشی بهار پیش می رود، پنجره ای هر چند کوچک بر حکومت نظم و پیوستگی خداوندی بر دنیای گل ها بگشاید.
کتاب گل های آپارتمانی و سبزیکاری به قلم دکتر هرمزدیار کیانمهر در سه بخش گل های آپارتمانی، سبزیجات و روش های تکثیر به نگاشته شده است و توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
مروری بر مقدمه
شناخت گل های آپارتمانی و سبزیجات و بهره برداری از آن ها یکی از ضروریات زندگی امروزه به شمار می آید. این گیاهان باعث پاکی و طراوت هوای مجاور خود می شوند، لذا کارکردن با آن ها فرح بخش و نشاط آور می باشد. علاوه بر آن پرورش و نگهداری از آن ها یک فعالیت بدنی سالم، مداوم و نشاط بخشی است. چنین فعالیت بدنی برای بسیاری افراد به خصوص سالمندان بسیار مفید واقع می شود. به طور کلی گیاهان در نتیجه یکی از کنش های حیاتی خود یعنی «فتوسنتز» باعث می شوند که از مقدار دی اکسید مضر هوا کاسته شده و به مقدار اکسیژن هوا افزوده شود و بدین طریق باعث کاهش آلودگی هوای محیط مجاور خود می شوند.
کتاب راهنمای انتخاب و داشت درختان زینتی در فضای سبز به قلم غزاله روحانی در 4 فصل نگاشته شده است و توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
کتاب درختان زینتی به منظور شناخت وانتخاب درختان زینتی مناسب کاشت در فضای سبز عمومی و خصوصی گردآوری و تألیف شده است. در چهار فصل این کتاب، درختان خزان کننده، درختان پهن برگ همیشه سبز، مخروطیان (سوزنی برگها) و نخل ها و 300 درخت مناسب کاشت در فضای سبز همراه با نیازهای رویشی، همراه با شیوه کاشت، شرایط اقلیمی مورد نیاز و خاص هر کدام معرفی و شکل ظاهری، گل، برگ و میوه 137 نوع از این درختان نشان داده شده است.
کتاب مدیریت چمن در مناطق معتدله به قلم جان.دان و کنت.دیسبورگ در 14 فصل نگاشته شده است و توسط دکتر نعمت الله اعتمادی و مهندس حسین فولادی ترجمه شده است و به وسیله انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان به چاپ رسیده است.
کتاب پرورش علمی کاربردی گل رز در گلخانه به قلم مهندس هومن بشیر خباز، مدرس دانشگاه و گلخانه دار در 8 فصل تألیف و گردآوری شده است و توسط انتشارات تاک به چاپ رسیده است.
تولید رز در ایران بدلیل عدم شناخت کافی تولید کنندگان و علاقه مندان در خصوص مدیریت گلخانه رز، منحصر به تعداد محدودی از ارقام گردیده، در حالی که ارقامی که هم اکنون در جهان تولید می شود بسیار زیادتر است. لذا در این کتاب سعی شده تا، خوانندگان را با فضای تولید در گلخانه، امکانات، تجهیزات و مشکلات گلخانه داری بصورت ساده آشنا سازد.
کتاب گیاهان زینتی، فیلتر زیستی هوای آلوده که به معرفی 36 گونه گیاه زینتی برای تصفیه هوای منزل و محل کار پرداخته است، به قلم دکتر پژمان آزادی، رییس پژوهشکده گل و گیاهان زینتی ایران، دکتر هدایت باقری، استادیار دانشگاه بوعلی سینا و دکتر سمیه جز قاسمی نگاشته شده است و در سال 1393 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد به چاپ رسیده است.
کتاب اصول ازدیاد و تکثیر گیاهان زینتی به قلم محمد باقر مشتاقیان، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات آموزش جهاد کشاورزی اصفهان، مهندس معصومه استکی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان و دکتر بابک خیام باشی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان در 13 فصل نگاشته شده است و در سال 1394 توسط انتشارات تاک به چاپ رسیده است.