کتاب خواص گیاه دارویی زعفران به قلم دکتر عباسعلی یداللهی، فوق دکتری تولید محصولات زراعی و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اصفهان در پنج فصل نگاشته شده است و توسط نشر نصوح به چاپ رسیده است.
کتاب تولید زعفران، تحت عنوان خواص گیاه دارویی زعفران به روشی متفاوت توسط رتبه اول و اولین فارغ التحصیل دکتری زراعت کشور از دانشگاه تربیت مدرس، فوق دکتری تولید محصولات زراعی از کشور انگلستان و دارای رتبه ممتاز از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران در امور زراعی با 25 سال سابقه آموزشی و پژوهشی به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه های داخل و خارج از کشور نوشته است.
کتاب مرجع کامل گیاهان دارویی و معطر توسط مهندس آرزو گلرخی گردآوری و تألیف شده است و به اهتمام انتشارات فرهنگ جامع به چاپ رسیده است.
در کتاب حاضر به شرح و توضیح مفصل در رابطه با کلیات گیاه شناسی، ترکیبات شیمیایی، خواص دارویی، نحوه کاربرد داخلی و خارجی گیاه، نحوه کاربرد موضعی گیاه، کاربرد در آشپزی ، نکات لازم هنگام مصرف، مضرات گیاه در صورت وجود و فرآورده های گیاه پرداخته شده است.
قسمتی از فهرست گیاهان موجود در کتاب به شرح زیر می باشد:
آرتیشو، آنجلکا، آووکادو، اسطوخودوس، اسفناج، انجیر، اکالیپتوس، بابونه گاوی، بارهنگ، بادرنجبویه، بلوبری، بلوط، بومادران، به لیمو، پاپیتال، پامچال، ترشک، تمبر هندی، چنار، حنا، خاکشیر، خارخسک، دارچین، رازیانه، زنجبیل، زیتون، زوفا، زیره سبز، سبوس گندم، زرشک، زعفران، سماق، سیر، شاهدانه، شوید، شیرین بیان، صمغ عربی، فلفل سیاه، کاکتوس، کدو، کرچک، کلم، گزنه، گل محمدی، گل ختمی، گل بنفشه، گلابی، مرزه، مارچوبه و ده ها گونه ی دیگر.
کتاب آلوئه ورا توسط مهندس محمدرضا احمدزاده و مهندس الله کرم رستمی در 6 فصل به رشته تحریر در آمده است و توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
در این تألیف سعی شده است تا به پرسش هایی که دانشگاهیان، کشاورزان، کارخانه داران و عموم مردم در زمینه آلوئه ورا دارند تا حدودی پاسخ داده شود. از جمله به منظور استفاده استادان فرهیخته و دانشجویان گرامی، از بعد علمی سعی به بررسی و روشن سازی برخی ابهام های موجود درباره ی این گیاه شده است. از جمله بررسی تیره های مختلفی که به آلوئه ورا نسبت داده می شود، بررسی گیاه شناسی جنس Aloe به صورت دقیق و معرفی گونه های مختلف مورد استفاده در این جنس و دیگر اطلاعات علمی که از نظر خوانندگان خواهد گذشت.
کتاب شناسایی کاربردی گیاهان مرتعی تألیف محمدحسن جوری و دکتر محمد مهدوی می باشد که در 8 فصل نگاشته شده است. این کتاب توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
پیشگفتار
افزایش رو به رشد جمعیت انسانی در کشورهای جهان و به خصوص کشورمان، استفاده از منابع طبیعی به منظور استثمار آن برای منابع مصنوعی و نیز ایجاد امکانات رفاهی برای انسان مهار نشده را، بیش از پیش توجیه نموده است. این در حالی است که سالانه تخریب این منابع با ارزش با به زیر کشت بردن دیم و آبی عرصه های مرتعی و نیز ساخت و سازهای بی رویه عرصه های جنگلی و جنگل تراشی رو به افزایش نهاده است.
کتاب تولید گیاهان دارویی اصول و مبانی ، گیاه شناسی جلد اول به قلم ” دکتر سعید دوازده امامی ” عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان نگاشته شده و نشر ” تاک ” آن را منتشر کرده است . کتاب حاضر مشتمل بر 207 صفحه در 9 فصل است .
کتاب دمنوش های گیاهی توسط معصومه استکی ( کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان ) ، عبد الرسول علامه ( عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات ، آمموزش و ترویج کشاورزی ) و مجتبی حق شناس ( کارشناس ارشد و مدرس دانشگاه ) در 296 صفحه و 7 فصل تالیف شده و ناشر آن نشر تاک است