کتاب تربیت و هرس درختان سیب و گلابی توسط دکتر نعمت ا… اعتمادی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و مهندس علی اکبر ابذل در 7 فصل ترجمه شده است و به وسیله انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان به چاپ رسیده است.
پیشگفتار مترجمان
اغلب گیاهان باغبانی بخصوص درختان میوه و برخی از درختان و درختچه های فضای سبز که در شرایط محیطی مناسب و بدون دخالت انسان پرورش می یابند، پس از چند سال تبدیل به گیاهانی با شاخ و برگ متراکم خواهند شد. این درختان و درختچه ها اغلب دارای شکل ظاهری مناسب نبوده و میزان و کیفیت باروری آنان کاهش خواهد یافت.
کتاب گوجه فرنگی گلخانه ای به قلم مهندس غلامحسین نصوحی و دکتر سعید دوازده امامی (عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان) در شش فصل نگاشته شده است و در سال 1391 توسط نشر نصوح به چاپ رسیده است.
کتاب خیار گلخانه ای و خواص درمانی به قلم مهندس غلامحسین نصوحی، معصومه استکی و دکتر سعید دوازده امامی (عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان) در هشت فصل نگاشته شده است و توسط نشر نصوح به چاپ رسیده است.
کتاب باغبانی بدون آلرژی به قلم توماس لئو اگرن نگاشته شده است و توسط دکتر علی تهرانی فر، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و لیلا مهدی زاده ترجمه شده است و انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب مشتمل بر دو بخش است. بخش اول به بیان پیشینه ای از تولید گیاهان زراعی و موسسات تایید کننده کیفیت بذر و روش های ارزیابی مزارع تحت کشت محصولات بذری می پردازد. همچنین چگونگی تولید بذرهای مختلف از مراحل آماده سازی زمین، چگونگی انجام بازرسی و مخلوط کشی، ادوات برداشت، بوجاری بذر، حمل و نقل و انبارداری بذرها به طور کلی مورد بحث قرار می گیرد. در بخش دوم تولید بذر در گیاهان زراعی و علوفه ای مانند گندمیان و بقولات که در تغذیه دام و تامین غذای بشر نقش عمده ای دارند، به طور مفصل مورد ارزیابی قرار می گیرد.
کتاب اصول باغبانی در دو بخش نگاشته شده است. بخش اول توسط مهندس فرید مرادی نژاد در 8 فصل و بخش دوم توسط دکتر مسعود هاشمی در 2 فصل به رشته تحریر درآمده است.
بخش اول در مورد اصول باغبانی می باشد و در بخش دوم به افزایش تولید و مرغوبیت محصولات باغی و زراعی با استفاده موثر از زنبور عسل در گرده افشانی پرداخته شده است.
هدف از مطالعه اصول باغبانی، آشنا شدن با گیاهان باغی، بررسی عوامل موثر در رشد و نمو و روش های تکثیر و تولید گیاهان باغی است. این اصول مسیر دانش پژوهان را برای تحقیق بیشتر فراهم می کند.
اصول باغبانی که تحت عنوان درسی به نام باغبانی عمومی برای دانشجویان تمامی رشته های کشاورزی تدریس می شود، فرصت بسیار مناسبی را برای دانشجویان غیر باغبانی فراهم می کندکه با کلیات و مقدمات این علم آشنا شوند تا به عنوان یک مهندس کشاورزی بتوانند حداقل اطلاعات لازم در زمینه باغبانی را کسب کنند و از آن ها در زندگی شخصی، علمی و شرایط شغلی آینده استفاده کنند.
کتاب کشت و پرورش گردو در 5 فصل توسط مهندس مهری خسروی دانشجوی دکتری مهندسی علوم جنگل دانشگاه ایلام تالیف شده است.
این کتاب با هدف بررسی و ارائه مطالب فنی، علمی و کاربردی برای دانشجویان دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و باغبانان کل کشور تدوین شده است. کتاب حاضر مطالب کاملی را در رابطه با کاشت، داشت و برداشت گردو و همچنین ارقام آن و آفات و بیماری ها و راه های مبارزه با آن ها دربردارد.
کتاب راهنمای جامع و مصور پرورش انگور (کاشت، داشت و برداشت) توسط مهندس محمدرضا سیفی عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور و مندس مرضیه کلهر در 10 فصل نگاشته شده است و توسط انتشارات تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی به چاپ رسیده است.
کتاب راهنمای جامع و مصور پرورش انگور با هدف بررسی و ارائه مطالب فنی، علمی و کاربردی برای دانشجویان دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و باغبانان کل کشور تدوین گردیده است.
انگور یا مو یکی از انواع گیاهان دو لپه ای می باشد. مو یا تاک که به آن رز نیز گفته می شود، گیاهی است دائمی و بسیار قدیمی که دارای شاخه های نرم و قابل انعطاف پیچک دار و بالارونده می باشد. انگور یکی از مهم ترین میوه هایی است که از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده بشر قرار گرفته است.
کتاب راهنمای جامع و مصور کشت و پرورش هلو و شلیل به قلم مهندس فاطمه خدابنده لو و مهندس معصومه عسگری در 4 فصل به رشته تحریر در آمده است و توسط انتشارات تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی به چاپ رسیده است.
در این کتاب تلاش شده است تا خلاصه ای از مجموعه اطلاعات موجود در مورد به نژادی میوه هلو گردآوری شود. هدف مروری بر روند تکامل و رشد میوه ها، تاریخچه، اهلی شدن، روش های به نژادی که هم اکنون به کار رفته است، همچنین شیوه هایی تحلیلی که بر پایه ژنتیکی قرار دارد بحث شده است. تلاش های گسترده ای برای جمع آوری مطالعات بیوتکنولوژی و قرار دادی در خصوص به نژادی در حال انجام است. همچنین بحث ها و اظهار نظر هایی در مورد حق انحصاری به کارگیری این روش ها و حقوق قانونی آن ها نیز وجود دارد. امید است این کتاب سکوی پرتابی برای آن دسته از محققان و باغبانان باشد که تمایل به استفاده از شیوه های به نژادی برای پرورش محصول بهتر را دارند. اگر تمام تحقیقات در یک جهت و هماهنگ انجام شود روند پیشرفت مطالعات در این زمینه سرعت می گیرد.
کتاب خرمالو کاشت، داشت و برداشت به قلم مهندس زهره سمیعی راد در 4 فصل به رشته تحریر درآمده است و توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
خرمالو یکی از معروف ترین و محبوب ترین میوه های نیمه گرمسیری دنیاست که دارای سطح انتشار وسیع می باشد. در ایران در کلیه نقاط، به غیر از نواحی خیلی سرد مانند نواحی کوهستانی شمال غرب می توان این درخت را کاشت. قدمت کشت و پرورش خرمالو در ایران به حدود 100 سال می رسد که در اکثر فضاهای سبز منازل شهری و روستایی کشت آن مرسوم است. استان های فارس، مازندران، تهران و اصفهان از قطب های اصلی تولید خرمالو می باشند و تأمین مایحتاج زندگی برخی از خانوارهای روستایی در این مناطق به کشت و پرورش خرمالو وابسته است. ولیکن به طور کلی در ایران در سطوح بزرگ کشت آن مرسوم نشده است.