در کاشت بامیه به چه نکاتی باید توجه نمود؟

در کاشت بامیه به چه نکاتی باید توجه نمود؟

بامیه بومی مناطق آسیا و یا آفریقا می باشد. بامیه ممکن است به صورت سبز و تازه، خشک شده، کنسرو شده و یخ زده به مصرف برسد. بامیه دارای ویتامین های A و C و کمی ویتامین B است. کلسیم، فسفر و پتاسیم از عناصری هستند که کم و بیش در بامیه یافت می شوند.

نیازهای آب و هوایی

بامیه یک گیاه فصل گرم است و مقاومت هوای خنک و یخبندان را ندارد. در نقاطی که دوره رشد کوتاه بوده و شب های آن نسبتا سرد باشد، به خوبی رشد نمی کند و میوه خوبی نمی دهد. بنابراین آن را در اول فصل نمی کارند.

همچنین در آخر فصل تابستان که روزها کوتاه بوده و شب ها سرد باشد میزان محصول آن کاملا پایین می آید. بامیه تحمل رطوبت را ندارد. دمای مناسب برای رشد بوته آن بین ۲۱ تا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. در طول مدت رشد، دما نباید از ۱۸ درجه سانتی گراد کمتر و از ۳۵ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.

خاک

برای بامیه خاک های عمیق و حاصلخیز مناسب است. تقریبا در هر خاکی رشد می کند و محصول می دهد. اگر خاک کمی اسیدی یا خنثی باشد، برای بامیه مناسب است. pH بین ۶ تا ۷ را می پسندد.

نسبت به کودهای حیوانی و شیمیایی عکس العمل مثبت نشان می دهد. در آمریکا بین ۵۵۰ تا ۱۱۰۰ کیلوگرم از کودهای شیمیایی کامل به زمین اضافه می کنند. در طول مدت رشد بامیه، ممکن است کود ازته به صورت سرک لازم باشد.

کاشت

بامیه را بعد از گرم شدن هوا کشت می کنند. بامیه را مستقیما در زمین اصلی می کارند زیرا نسبت به نشا کاری مقاومت ندارد. چنانچه بوته ی آن با خاک خارج شود و بعد از کاشت مراقبت های زراعی، از قبیل تامین سایه برای بوته های نشا شده، انجام گیرد، ممکن است بوته نشاکاری را نیز تحمل کند.

بذور بامیه در ردیف هایی که ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند کاشته می شوند. فاصله ی دو بوته روی ردیف های کشت بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی متر متغیر است که به پاکوتاه و پا بلند بودن بوته بستگی دارد. بذر بامیه در عمق ۱ تا ۱.۵ سانتی متری خاک قرار می گیرد. بذر بامیه به راحتی جوانه نمی زند، لذا تعداد بذر بیشتری در فاصله کمتری کاشته می شوند، سپس بوته های اضافی تنک می شوند. چنانچه بذور به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس شوند به جوانه زدن آن ها کمک می کند. به منظور بهتر و سریع تر سبز شدن آن ها ممکن است دیواره ی سخت بذر به وسیله ی اسید سولفوریک نرم شود.

مواظبت های زراعی

سله شکنی و مبارزه با علف های هرز از کارهای اصلی و اساسی مزرعه ی بامیه است. هوای گرم و خشک و طولانی مناسب رشد این گیاه است، ولی بامیه در این شرایط احتیاج به آبیاری زیاد و عمیق دارد. بعضی از مردم جوانه ی انتهایی ساقه اصلی آن را قطع می کنند که ساقه های جانبی آن رشد بیشتری کند و از طولانی شدن گیاه جلوگیری به عمل آید، ولی عده ای دیگر از مردم اجازه رشد به گیاه می دهند.

برداشت

در بامیه برداشت میوه مرتب انجام می گیرد. غلاف های محتوی بذر قسمت خوراکی آن را تشکیل می دهند. توصیه می شود برداشت میوه هر روز انجام شود. چنانچه میوه خم شود و در این صورت شکاف بردارد، زمان برداشت آن فرا رسیده است. اگر میوه فقط خم شود و شکافته نگردد از موقع برداشت آن گذشته است. که در این صورت غلاف ها چوبی شده، از کیفیت آن ها کاسته می گردد. هنگام برداشت، طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر می باشد. از ظهور گل تا برداشت میوه بین ۴ تا ۶ روز طول می کشد.

برای آشنایی با تکثیر و پرورش انواع سبزیجات می توانید کتاب پرورش سبزی را مطالعه فرمایید

پرورش سبزی

کلمات کلیدی: بامیه ، کاشت بامیه ، کاشت و پرورش بامیه ، پرورش سبزی

یک کامنت
  • حسین محمدی
  • May 13, 2019 at 7:24 am

من چند تا کتاب در مورد سبزی کاری و صیفی جات میخوام

یک پیام بگذارید
پست الکترونیک شما منتشر نمی شود
تمام فیلدهای ستاره دار می بایست پر شوند *

× عضویت در گروه تلگرام کشاورزی پادیاب